VENI Lustrumactiviteit 2018

Dit jaar vieren we dat alumnivereniging VENI 25 jaar bestaat! Dat doen we met een dag- en avondactiviteit op zaterdag 29 september, waar we je bij dezen voor willen uitnodigen. Deelname aan deze activiteiten kan afzonderlijk, maar het is natuurlijk het leukst om er de hele dag bij te zijn.

Overdag gaan we naar het Teylersmuseum in Haarlem. In dit museum zijn een hoop natuurkundige apparaten te zien, zoals een grote elektriseermachine uit de 18e eeuw, waarvan je in Flux misschien wel eens de kopie hebt zien staan. We zullen door dit deel van het museum een rondleiding krijgen, om zo de fijne instrumenten nog beter te kunnen waarderen. Verder zijn er vele fossielen te bewonderen, net zoals schilderijen en tekeningen van onder andere Michelangelo, Rembrandt en Rafaël. Voorafgaande aan de het museumbezoek zullen we een lichte lunch nuttigen en als het dagverloop het toelaat, gaan we na het bezoek nog even het centrum van Haarlem in voor een drankje. Partners zijn bij deze middagactiviteit natuurlijk ook welkom.

Tegen de avond gaan we terug naar Eindhoven voor een diner bij het Academisch Genootschap. We vervolgen de avond met het thema “Industriereuzen Brainport Eindhoven”. Daartoe hebben we Jos BenschopWilbert IJzerman en Guustaaf Savanije uitgenodigd voor het geven van een boeiende lezing over hun werkzaamheden voor een van de grote technologische bedrijven die onze regio rijk is.

Jos Benschop is Senior Vice President Technology van ASML en is tevens bijzonder hoogleraar “NNV leerstoel Industriële Natuurkunde” aan de Universiteit Twente. Wilbert IJzerman vertegenwoordigt Signify (vroeger Philips Lighting), waar hij werkt als hoofd Technology Innovation. Daarnaast bekleedt Wilbert ook de functie van professor aan de faculteit Wiskunde en Informatica en is hij hoofd van Illumination Optics aan de TU/e. We zijn benieuwd naar hoe deze functies binnen industrie en academie elkaar versterken. Daarna komt Guustaaf Savanije aan het woord, adjunct-directielid van VDL Groep en CEO van VDL Enabling Technologies Group. Deze afdeling van VDL houdt zich bezig met het maken van technisch hoogwaardige apparatuur voor onder meer de halfgeleiderindustrie, medisch systemen en ruimtevaart. Tezamen zorgt dit voor een goedgevulde avond met drie industriële zwaargewichten!

Inschrijven kan tot en met vrijdag 21 september 12.00 uur via alumninet of via een mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Samengevat

 • Wat: lustrumactiviteit
 • Wanneer: zaterdag 29 september
   
 • Overdag: lichte lunch, bezoek Teylers Museum, afhankelijk van het verloop een drankje in het centrum van Haarlem.
 • Vervoer: met de touringcar vanaf Flux, om 10.00 uur, of op eigen vervoer. De bus zal om 18.00 uur weer in Eindhoven zijn.
   
 • ’s Avonds: diner en lezingenavond “Industriereizen Brainport Eindhoven”
 • Aanvang diner: 18.30 uur, inloop vanaf 18.00 uur
 • Waar: het Academisch Genootschap in Eindhoven
   
 • Kosten: €5 p.p. voor het dagprogramma, €5 voor het avondprogramma.
 • Inschrijven: verplicht, dag- en avondprogramma afzonderlijk. Graag bij het dagprogramma aangeven of je gebruik wil maken van de bus. Uiterlijk op vrijdag 21 september 12.00 uur. Inschrijven kan via alumninet of via een mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..