VENI carrière- & lezingenavond

De jaarlijkse lezingenavond van VENI bij het Academisch Genootschap vindt plaats op vrijdag 18 oktober 2019 en we gaan het dit jaar nét even iets anders doen. In plaats van de drie lezingen over bewogen carrières die je van ons gewend bent, hebben we dit jaar een gevarieerder programma. Peter Koelman zal als junior ons door zijn atypische opleidings- en carrièrepad leiden. Met HBO-diploma op zak begon hij als ingenieur bij Segula Technologies, maar startte al snel een promotieonderzoek in de Technische Natuurkunde aan de TU/e. Thans werkt Peter bij ASML. Peter zal ons ongetwijfeld vertellen wat ten grondslag heeft gelegen aan deze keuzes en hoe deze hebben uitgepakt.

Daarnaast zal Ralph Meulenbroeks (artiestennaam Ralph Rousseau) een kleine theatervoorstelling geven, getiteld “Talent voor Toeval”. Ralph combineerde zijn conservatoriumstudie contrabas met een universitaire studie en een promotie in de natuurkunde aan de TU/e. Beide studies sloot hij cum laude af. Hij werkte als onderzoeker bij Shell, Océ en FOM (op het gebied van kernfusie). Sinds 1996 speelt hij daarnaast de viola da gamba en groeide hij razendsnel uit tot de meest prominente Nederlandse ambassadeur van het instrument. Sinds 2011 koos hij ervoor om zijn muzikale activiteiten met het lesgeven in het middelbaar onderwijs (natuurkunde) te combineren. Sinds 2015 werkt hij als universitair docent aan de Universiteit Utrecht.

In de voorstelling “Talent voor Toeval” is Ralph de unieke gastheer, die live musiceert, en uitgebreid en ontspannen vertelt over de wonderlijke toevalligheden die zijn leven hebben gemaakt tot wat het nu is. Er is een verband tussen viola da gamba en rockmuziek. Tussen Newton en Thomas Hume (excentrieke 17e-eeuwse componist). Tussen Geile Greta en vliegtuigjes van Matchbox. Met die ingrediënten – en nog een paar meer – brengt Ralph een totaal eigen, theatrale interactie met het publiek op gang. Vertellend en live musicerend. Meer informatie is de te vinden op Ralphs website https://voixhumaines.com.

Het globale programma van de avond is als volgt:
18:00 Inloop
18:30 Diner
19:30 Naar zaaltje + voorwoord
19:40 Carrièrelezing Peter Koelman
20:25 Koffiepauze
20:45 Voorstelling Ralph Rousseau: “Talent voor Toeval”
21:55 Borrel

Samengevat
VENI-avond bij het Academisch Genootschap
I
nschrijven: via Alumninet of door een mail te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Kosten: gratis
Waar: het Academisch Genootschap, Parklaan 93, 5613 BC Eindhoven
Wanneer: vrijdag 18 oktober 2019, vanaf 18.00 uur