Wetenschappelijke excursie

 

Elke twee jaar organiseert VENI in samenwerking met studievereniging J.D. van der Waals een meerdaagse wetenschappelijke excursie naar een groot europees experiment. 

In verband met de situatie omtrent de uitbraak van het SARS-COV-2 virus, kon de geplande excursie helaas geen doorgang vinden.

In samenwerking met studievereniging J.D. van der Waals organiseren we van donderadg 26 maart tot en met zondag 29 maart 2020 een wetenschappelijke excursie naar Oxford en Londen. Tijdens deze excursie brengen we een bezoek aan de experimentele fusie reactor Joint European Tokamak (JET) nabij Oxford, de universiteit van Oxford en Londen. Het dagprogramma staat onderaan deze pagina

De excursie is open voor leden van zowel VENI als Van der Waals. Naar aanleiding van de voorgaande interessepeiling hebben we besloten gedeelde slaapzalen te boeken voor VENI deelnemers. Verdere info hierover volgt na de aanmeldingen. Het staat je natuurlijk vrij om zelf andere accommodatie te boeken als dat je voorkeur heeft, geef het dan even aan in het aanmeldformulier. De deelnemersbijdrage zal rond de €350-€400 zijn; het exacte bedrag en de betaalinformatie volgen na het sluiten van de aanmeldingen.

Aanmelden is niet meer mogenlijk. In het geval dat er meer aanmeldingen zijn dan er deelnemers mee kunnen, zal er onder de aanmeldingen worden geloot.

Dagprogramma

Do 26: Om 17.30u verzamelen we voor Flux, TU/e. We reizen per touringcar naar Duinkerke, vanuit daar maken we de overtocht naar Dover, en we verwachten aan te komen in Oxford rond 02.00u.

Vr 27: We lopen om 08.30u naar het Oxford University Department of Physics voor een rondleiding. Na een lunch aldaar rijden we met de touringcar naar het Culham Centre for Fusion Energy, waar we een uitgebreide rondleiding langs de Joint European Torus (JET) fusiefaciliteit krijgen. Hierna rijden we met de touringcar naar Londen, waar we rond 18.30u verwachten aan te komen. De avond is naar eigen invulling.

Za 28: Om 11.00u brengen we een gezamenlijk bezoek aan het Science Museum, de rest van de dag is naar eigen invulling (TIP: het nabijgelegen gelegen Natural History Museum is een geweldige aanrader).

Zo 29: De ochtend is naar eigen invulling. Om 13.00u beginnen we aan de terugreis per touringcar naar Eindhoven, waar we rond 21.00 verwachten aan te komen.

 


Informatie over enkele van de voorgaande excursies is hier te vinden.