N!

N! 40 is online beschikbaar en is reeds bij alle VENI-leden in de bus gevallen.

De N! is een gezamenlijke uitgave van alumnivereniging VENI, studievereniging "J.D. van der Waals" en STOOR en verschijnt viermaal per jaar. De N! komt mede tot stand door bijdragen van VENI-leden.

Ook deze editie is weer mede voor en door VENI-leden samengesteld. Tim Cornelissen vertelt hoe zijn promotieonderzoek aan de universiteit van Linköping (Zweden) bijdraagt aan toekomstige flexibele en draagbare electronica. Ook Mike Machielsen is naar het buitenland getrokken voor een promotieplaats: hij deelt zijn indrukken van Zwitserland na er inmiddels anderhalf jaar gewoond te hebben. Dankzij Guus Vermijs ontbreken ook binnenlandse zaken niet in deze editie: in zijn column trekt hij paralellen tussen de “datahonger” binnen de bedrijfswereld en hoe momenteel op nationaal (en internationaal) niveau met data over de nog voortdurende pandemie omgegaan wordt. Wij wensen u veel leesplezier!

Voorgaande edities zijn beschikbaar op de pagina: www.vdwaals.nl/archive/n.

 


In N! 41 blikt Koen Merkus terug op zijn eerste vijf jaar werkervaring na het afstuderen aan de TU/e en vertelt over zijn baan als strategieconsultant in de zorg. Daarnaast kunt u de “afscheidscolumn” van voormalig VENI-voorzitter Ferdi van de Wetering lezen, welke door de wereldwijde corona-pandemie uitgedraaid is op een Taiwanees quarantaineverslag. Tot slot nemen we bij deze editie ook afscheid van onze redacteur Guus Vermijs, en we danken hem voor zijn jarenlange inzet voor VENI!

 


In N! 40 bespreekt Thijs Knaapen in zijn column het financiële landschap in de wetenschappelijke wereld. Hij vraagt zich onder meer af of ze in Den Haag wel weten wie daadwerkelijk het verschil maakt. In het carrièreartikel vertelt René Smeets ons alles over hoe ze bij KEMA schakelingen voor hoogspanningsnetten testen. Vooral in Azië verrijzen zogenaamde supergrids als paddenstoelen uit de grond en het is een hele uitdaging om de elektrische belastingen na te bootsen in het lab. Het wetenschappelijk stukje gaat over het eerste plantje dat op de maan aan boord van een Chinese maanlander (voor even) groeide.